SONBAHAR - KIŞ AYLARINDA BESLENMEMİZ NASIL OLMALI?

SONBAHAR - KIŞ AYLARINDA BESLENMEMİZ NASIL OLMALI?

Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği olan A ve C vitamini gibi antioksidan vitaminlerden zengin (havuç, brokoli,
kabak, lahana, karnabahar, maydanoz gibi sebzelerin yanı sıra kış aylarında bolca bulunan portakal, mandalina,
elma gibi meyvelerin tüketimi önemlidir. Mevsimine uygun en az 3-5 porsiyon meyve ve 3-4 porsiyon sebze
tüketilmesi gereklidir.

-Kırmızı-Turuncu renkli sebze meyvelere ağırlık verin.
-Haftada en az bir kez balık tüketin.
-Lifli besinler tüketmeye özen gösterin.
-Probiyotiklerden yararlanın.
-Kalori alımınız dengeli tutun.
-Su tüketiminizi arttırın.
-Çinko ve C vitamininden zengin besinler tüketin.
-Doğal antibiyotik içerikli besinler ile beslenmeliyiz.

SONBAHAR - KIŞ AYLARINDA BESLENMEMİZ NASIL OLMALI?