logo
Gizle

Kırışıklıkların olmadığı pürüzsüz bir cilde sahip olun!

Botoks Nedir?

Botoks sinir-kas iletim sisteminde proteinleri bağlayarak asetilkolin maddesinin salınmasını engellemek için uygulanan enjeksiyon tekniğidir. İçeriğinde bulunan botolinum toxin maddesi çok küçük miktarda kas içine enjekte edilerek kasların gevşemesi sağlanır. Bu özelliği sayesinde estetik cerrahide kırışık, kaş kaldırma, terleme tedavisinde hatta migren, obezite, diz ağrısı gibi birçok tıbbı tedavide güvenilir bir şekilde uygulanmaktadır.

Botoks Zararlı mıdır?

Botoks sadece estetik cerrahide değil, günümüzde birçok tıp dalında yaygın olarak kullanılan FDA onaylı güvenilir bir tedavi yöntemidir. Botoks uygulanan bölgeyi tedaviden sonra 12 saat boyunca ovalanmamalıdır.

Botoksun Uygulama Alanları Neler?

Botoks, yüzdeki ya da vücuttaki kırışıklıklara enjeksiyon yöntemiyle uygulanan geçici bir tedavi yöntemidir. Botoks uygulamasıyla;

Alındaki yatay çizgiler,

iki kaş arasındaki kızgınlık ifadesi veren dikey çizgiler,

kazayağı denilen çizgiler,

ağız kenarındaki dikey çizgiler,

çene ucundaki kırışıklıklar,

boyun bölgesindeki yatay ve dikey çizgiler,

koltukaltı terlemesi, el ve ayak terlemesi

hatta masseter botoksu ile çene inceltme, diş gıcırdatma yer alır.

Nasıl Uygulanır?

Botoks ameliyatsız bir teknik olduğu için anestezi gerektirmez, ortalama 15 dakika içinde enjeksiyon tekniği ile uygulanır. Aşırı mimik kullanımını önlemek için belirli kaslara enjekte edilir. Enjeksiyonun tam etkisi 3 günde başlar, 10 günde etkisi oturur. En az bir hafta önce alkol ve sigara tüketiminin bırakılması tavsiye edilir. Ayrıca aspirin ve iltihap önleyici gibi ilaçların tüketiminin de botoks işleminden en az 1 hafta önce bırakılması gerekir. 3. aydan sonra etkisi azalmaya başlar. Yaklaşık 6. ayda botoks enjeksiyonunun tekrarlanması gerekir. Uygulamaların sayısı arttıkça botoksun etkisi 12 ay kadar devam edebilir.

Botoksla Terleme Tedavisi Nasıl Yapılır?

Terleme tedavisinde en yaygın yöntem pratik olduğu için botoks uygulamasıdır. Aşırı terleme olan bölgeye ince uçlu enjektörle botoks enjekte edilir. İşlem son derece basittir, 10 dakika sürmektedir. İşlemden 2 ile 10 gün sonra etkisi hemen görülür. Koltuk altı terlemesi %80 oranında azalır. Botoks sadece uygulanan alandaki terlemeyi azaltır. Aşırı el-ayak terlemesinde de seçilecek en doğru metotlardan birisidir. Ancak el ve ayak terlemesi için yapılan botoks uygulamasının etki süresi biraz daha kısa süreli olup ortalama 8-10 ay etkilidir.

Randevu için lütfen 03842121550 numaralı telefondan iletişime geçiniz

Paylaş:
Bilgi Alın
Bilgi Alın
Bilgi almak için WhatsApp'ten yazın
Destek
Destek
0 (541) 213 1279